WWF for children

A jövő generációjának környezeti kérdésekkel és természetvédelemmel kapcsolatos gondolkodása alapjaiban fogja meghatározni bolygónk sorsát. Edukációs programunkat elsősorban középiskolákba juttatjuk el, hogy érdekes és interaktív módon alakítsuk a fiatalok gondolkozását, bővítsük az ismereteiket a természet megóvásával kapcsolatban.

Témakörök: erdők, vizesélőhelyek, klíma és energia, aktuális globális kérdések (biodiverzitás, ökológiai lábnyom, mindennapi környezettudatosság)

A foglalkozás időtartama: 3*45 perc

 

A Lenovo támogatásával akár a VR technológiák integrálásával

 

A VR Expedíció digitális edukációs program a WWF és a Lenovo Magyarország által közösen indított környezetvédelmi program, amelynek keretein belül a diákok a VR technológia segítségével ismerhetik meg az érintetlen természet szépségeit. A 360 fokos kamerával rögzített természetfilmek a tantermekből egyenesen a háborítatlan erdők és vízpartok világába repítik a tanulókat a Lenovo ThinkReality eszközein keresztül. A diákok testközelből fedezhetik fel Magyarország természetvédelmi szempontból izgalmas pontjait (Mosoni-Duna, Szentendrei-sziget, és a Balaton északi partjánál elhelyezkedő erdőségek), vagy akár az afrikai szavannák varázslatos sokféleségét is. A modern technológia lehetővé teszi, hogy a gyerekek interaktívan bővítsék természetvédelmi ismereteiket vagy akár csoportosan vegyenek részt egy virtuális „tárlatvezetésen”.

 

 

Akár egy osztálynak, akár egy évfolyamnak, akár az egész iskolának (egy-egy előadáson egyszerre maximum 35 fő vehet részt)

 

A jelentkező iskolák döntik el, hogy hány osztályt vonnak be a programba. Érdemes azonban legalább egy évfolyamnak megtartani az előadásokat. A foglalkozás az energiatakarékosság megértetésével és a fogyasztói társadalom ökoszisztémákat is átalakító beavatkozásainak ismertetésével vezeti végig a diákokat egy olyan úton, melyen keresztül megismerhetik a hazai természetes erdei és vizesélőhelyeket, és hogy mit tehetnek ők maguk azért, hogy megóvják és ezáltal maguk is hozzájáruljanak ezeknek az értékes élőhelyeknek a fennmaradásához. A foglalkozás során kézzelfogható megoldásokat kínálunk egy (környezet)tudatosabb fogyasztói kultúra kialakításához, érzékenyítjük a fiatalokat a természetvédelmi problémák összetettségére, és segítünk a korosztályban oly gyakran jelen lévő klímaszorongás feloldásában.

 

Kedves Jelentkező!

Jelenleg nem fogadunk több regisztrációt!

Megértésüket köszönjük!

 

Jelentkezési lap az iskolák, csoportok számára

 

A jelentkezési lap elküldése után telefonon vagy e-mailen felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket, illetve választ adjunk a felmerülő kérdésekre!

Figyelem! Az előadások beosztása egyéni egyeztetés alapján történik, igyekszünk alkalmazkodni az Ön által jelzett időpontokhoz, ugyanakkor figyelembe kell vennünk a képzési naptár szabad időpontjait is. A képzéseket 2 szemeszterben szervezzük, az iskolai félévekhez igazodva.

 
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező
 

 

A WWF for Children program vállalati partnerei: