FOGADJ ÖRÖKBE EGY VIDRÁT ÉS MENTSD MEG AZ ÉLŐHELYEIT!

Add a mancsod, hogy segíthessünk!

Mi lehet aranyosabb egy vidránál? Sok-sok vidra! A legjobb, hogy mostantól Te is tehetsz azért, hogy még sokáig csodálhassuk őket és élőhelyeiket! Méghozzá úgy, hogy közben beírhatod magad a szuperhősök könyvébe!

Nevelőszülő kerestetik

Jelige: Mindenki megérdemel egy otthont

Elsőre talán hihetetlennek hangzik, de Te vagy az a személy, aki megmentheti a vidrák élőhelyeit. Csak annyit kell tenned, hogy jelképesen örökbe fogadsz egyet, így támogatva a folyók védelméért folytatott küzdelmünket. Nemes tettedért cserébe elküldjük neked őt kicsiben, egy plüssfigura formájában egy névre szóló oklevéllel együtt, melyek mindig emlékeztetni fognak téged a benned lakozó szuperhősre.

Vidra

ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAGUNK TARTALMA

Egy pihe-puha plüss

Legalább 10 000 Ft támogatási összeg esetében WWF-es fa kulcstartó,
Legalább 15 000 Ft esetében plüss kérhető és ajándék gyertya.
Ha azonban nincs hely a polcodon egy újabb kiskedvencnek,
dönthetsz úgy is, hogy nálunk hagyod a kis csöppséget,
​amivel még inkább kimaxolod bolygómentő akciódat!

Egy névre szóló oklevél

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat.
Így ha ajándékba szeretnéd adni, akkor érdemes a nyomtatottat választanod, hiszen azt az ajándékozott akár a falra is kiteheti.
Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.
Ha viszont nem szeretnéd az oklevelet nyomtatott formában, akkor válaszd az online formátumot.
Ez utóbbit kollégánk küldi majd emailben neked.

Félévente beszámolót készítünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről, ezt a WWF magazint digitális formában kiküldjük minden adományozónknak.

Szállítás

Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából.

A vidrákról:

Ez a ragadozó emlős jellemzően éjszaka aktív, portyázásai során 8-10 km megtételére is képes. Jelenlétük a folyókban különösen hasznos, hiszen leginkább a sérült, legyengült halakat ejtik zsákmányul, így segítenek egészségesebben tartani a populációt.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A VIDRÁKAT

Nehézfém- és műanyagszennyezések

Bár a vidrák hazai állománya pillanatnyilag stabil, a faj sérülékennyé válhat. A vizes élőhelyeken bekövetkezett nehézfém (pl. ólom, kadmium), műanyag vagy más a természetes vizekbe kijutó szennyezések veszélyt jelentenek egyes helyi populációira.

Intenzív közúti forgalom

Forgalmas utak közelében élő vidrák közül sokan esnek  gázolás áldozatául.

Illegális elejtések

Az orvvadászat sajnos a vidrákat is fenyegeti. Leginkább a halállományban okozott vélt vagy valós károkozásai miatt pusztítják őket.

Élőhelyük beszűkülése

Hazánkban a vidrákat veszélyeztető tényezők közé tartozik a vizesélőhelyek pusztulása. A vízpartok lebetonozása és beépítése, a tavak és folyók természetességének csökkenése veszélyeztető tényező a vidrákra nézve.

Mit tesz a WWF?

A WWF Magyarország azért dolgozik, hogy a közelmúltban létrehozott Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum területén a folyók és ártereik egyedülállóan változatos állat- és növényvilágát megóvjuk, és ahol lehet, ott a leromlott vagy romlásnak indult területek természeti állapotán javítsunk. A célunk egy olyan bioszféra-rezervátum kialakítása, ahol lehetséges az ember és a természet – beleértve természetesen a vidrákat is – konfliktusmentesebb együttélése.