Couple goals 2023-ra: mentsétek meg együtt a vidrák élőhelyeit!

Egy közös jótett, amivel az unokáitoknak is elbüszkélkedhettek majd

Szeretnéd bebizonyítani a nagyvilágnak, hogy a ti szerelmetek mindennél erősebb? Netalán elkélne némi segítség szíved vágya lenyűgözéséhez? Bárhogy is legyen, egy apró, de annál beszédesebb gesztussal a hősök közé emelkedhetsz a kiszemelted/szerelmed szemében - méghozzá úgy, hogy közben megmented a vidrák élőhelyeit, és mindkettőtök nevét beírod a bolygómentők történelemkönyvébe.

A szerelem tényleg jobbá teszi az embereket?
Rajtatok a sor, hogy bebizonyítsátok!

Nincs más dolgotok mint közösen örökbe fogadni egy vidrát, így támogatva természetvédelmi munkánkat. Jutalmul elküldjük nektek közös védencetek plüss verzióját egy névre szóló oklevéllel együtt, ami évek múltán is emlékeztet majd titeket arra, hogy ti bizony a legjobbat hozzátok ki egymásból. De ez még nem minden. Nevelőszülőként ingyenesen léphettek be a Petesmalmi Vidraparkba, ami randihelyszínnek se utolsó. Akkor se búsulj, ha még keresed a másik feled. Ha a te szíved is a természetért dobog, semmi akadálya annak, hogy egyedülálló nevelőszülőként fogadj örökbe egy vidrát. Elvégre nem kell párban lenned ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyél véghez!

Vidra

ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAGUNK TARTALMA

Egy pihe-puha plüss

Legalább 10 000 Ft támogatási összeg esetében plüss kulcstartó,
Legalább 15 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető.
Ha azonban nincs hely a polcotokon egy újabb kiskedvencnek, dönthettek úgy is, hogy nálunk hagyjátok a kis csöppséget, amivel még inkább kimaxoljátok bolygómentő akciótokat!

Egy névre szóló oklevél

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, melyen mindkettőtök neve szerepel majd.

Egy páros belépő a Petesmalmi Vidraparkba

A Petesmalmi Vidrapark egy nektek való randihely, ha rajongtok a természetért.

Szállítás

Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából.

A vidrákról:

Ez a ragadozó emlős jellemzően éjszaka aktív, portyázásai során 8-10 km megtételére is képes. Jelenlétük a folyókban különösen hasznos, hiszen leginkább a sérült, legyengült halakat ejtik zsákmányul, így segítenek egészségesebben tartani a populációt.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A VIDRÁKAT

Nehézfém- és műanyagszennyezések

Bár a vidrák hazai állománya pillanatnyilag stabil, a faj sérülékennyé válhat. A vizes élőhelyeken bekövetkezett nehézfém (pl. ólom, kadmium), műanyag vagy más a természetes vizekbe kijutó szennyezések veszélyt jelentenek egyes helyi populációira.

Intenzív közúti forgalom

Forgalmas utak közelében élő vidrák közül sokan esnek  gázolás áldozatául.

Illegális elejtések

Az orvvadászat sajnos a vidrákat is fenyegeti. Leginkább a halállományban okozott vélt vagy valós károkozásai miatt pusztítják őket.

Élőhelyük beszűkülése

Hazánkban a vidrákat veszélyeztető tényezők közé tartozik a vizesélőhelyek pusztulása. A vízpartok lebetonozása és beépítése, a tavak és folyók természetességének csökkenése veszélyeztető tényező a vidrákra nézve.

Mit tesz a WWF?

A WWF Magyarország azért dolgozik, hogy a közelmúltban létrehozott Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum területén a folyók és ártereik egyedülállóan változatos állat- és növényvilágát megóvjuk, és ahol lehet, ott a leromlott vagy romlásnak indult területek természeti állapotán javítsunk. A célunk egy olyan bioszféra-rezervátum kialakítása, ahol lehetséges az ember és a természet – beleértve természetesen a vidrákat is – konfliktusmentesebb együttélése.