VÁLTSD VALÓRA A KARÁCSONYI CSODÁT: FOGADJ ÖRÖKBE EGY KISPANDÁT!

Kis karácsony, zöld karácsony

Nincs ahhoz fogható érzés, amikor adhatsz. De tudod, mi az, ami még ennél is jobb? Ha duplán adsz!

Egy karácsonyi ajándékot a szerettednek, egyet pedig a Földnek. Ismét elérkezett az idő, amikor sokat tehetsz brummogó szomszédainkért, akikkel évezredek óta közös otthonon osztozkodunk. Bár más-más családba tartozunk, egy dologban különösen hasonlítunk: mindannyian elveszettek lennénk otthon nélkül. Ha nekünk természetes, hogy van egy hely, ahová mindig hazamehetünk, nekik miért ne lehetne az? Mentsük meg hát közösen élőhelyeiket, hogy még sok-sok ünnepen át velünk lehessenek!

Karácsonyi angyal kerestetik

A legszebb ajándék, amit adhatsz egy óriáspanda számára, hogy karácsonykor is gondolsz a bolygóra. Válassz olyan környezetbarát meglepetéseket, melyekkel nemcsak szeretteidnek okozol örömöt, de a Földnek is! Éppenséggel mi tudunk is egy ilyenről. Fogadj örökbe jelképesen egy óriáspandát, és cserébe megajándékozunk egy állatijó csomaggal, melyben többek között egy egyedi vegán szójagyertyát is találsz! Ne habozz, a gyertyák csak limitált számban, a 12 000 Ft-os csomag mellé kaphatók!

Óriáspanda

A KARÁCSONYI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A puha plüssfigura opcionálisan kérhető.
7500Ft támogatási összeg esetében
plüss kulcstartó, 12 000 Ft esetében
a képen látható plüss kérhető.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

Napjainkban az óriáspandák háromnegyede természetes rezervátumokban és nemzeti parkokban él. Talán már arról is hallottál, hogy nemrégiben lejjebb kerültek a IUCN Vörös Listáján, így már nem tartoznak a súlyosan veszélyeztetett fajok közé. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljes biztonságban vannak. Státuszuk még mindig veszélyeztetett, ezért szükségük van a Te segítségedre.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI AZ ÓRIÁSPANDÁKAT

Az étrendjük 99%-át a bambusz teszi ki.

Az emberi tevékenység következtében azonban csökken az életterük és ezzel a táplálékul szolgáló bambusz mennyisége is.

Életterük feldarabolódása

Egyre gyakrabban szelik át utak és vasúti sínek az erdőket, amelyek izolálják a pandapopulációkat és rontja a párosodási esélyeiket.

Klímaváltozás

Az óriáspandák elszigetelt hegyvidékeken élnek, amelyek különösen érzékenyek a klímaváltozásra.

Turizmus

Az élőhelyükön megnövekedett turizmus tovább növeli az óriáspanda-populációkra nehezedő nyomást.

EGYÜTT SEGÍTHETÜNK

1980-ban a WWF volt az első nemzetközi szervezet, amelyet behívtak Kínába, hogy az óriáspandák megmentésén dolgozzon. Szervezetünk azóta is jelen van az országban és közösen dolgozunk a kínai kormánnyal e ritka faj megóvásáért. Segítünk kijelölni védett területeket az élőhelyük megvédése érdekében.

Továbbá együtt dolgozunk helyi közösségekkel is, hogy erőforrásaikat és természeti értékeiket hatékonyabb és fenntarthatóbb módon tudják felhasználni. Bemutatunk számukra olyan alternatív bevételi forrásokat, amelyek nem veszélyeztetik az óriáspandák élőhelyeit, mint például a méhészet.

• szemléletformálással és szakmapolitikai tevékenységgel csökkentse hazánkban a szén-dioxid-kibocsátás és egyéb környezetszennyezési tevékenységeket
  • terepi rehabilitációs programokkal megőrizze hazánk létfontosságú élőhelyeit
  • a védett területek kezelését a természetvédelem legújabb szempontjaival összhangban támogassa
  • emblémaállatunk, az óriáspanda továbbra is a természetvédelem, a hitelesség és a szakmai hozzáértés szimbóluma legyen