Add a kezed! Együtt megóvjuk a környezetünket.

Támogatásodat mi most úgy háláljuk meg, hogy a karácsonyi kampányunkból befolyt összegből eljuttatjuk környezeti nevelési programunkat 500 kisdiáknak.

A WWF Magyarország környezeti nevelési programjának célja, hogy segítsen a gyerekeknek újra megismerkedni a természettel, hogy helyreállítson egy olyan kötődést, mely az idők kezdete óta létezik és létfontosságú mentális egészségünk megőrzésének érdekében. A programjainkon részt vevő gyermekek testközelből ismerhetik meg a természet csodáit, hogy ezen keresztül maguk is fenntarthatóságra törekvő, tudatos fogyasztókká váljanak a jövőben. Támogatásoddal most abban segíthetsz nekünk, hogy olyan helyekre is eljuttathassuk komplex környezeti nevelési-fejlesztési programunkat, ahol a leginkább szükség van rá.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE

SIMPLE Fizetési tájékoztató

Óriáspanda

AZ ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAG TARTALMA

Nincs karácsony örökbefogadás nélkül! A korábbi évekhez hasonlóan idén is értékes WWF ajándékokkal köszönjük meg támogatóink segítségét. Minden 7 500 forintos felajánlás után egyedi kulcstartót adunk ajándékba, azok pedig, akik 12 000 forintos adománnyal segítik munkánkat, a plüsspanda mellett értékes kulacsunk és kanálgépünk közül is választhatnak.

Óvjuk meg együtt a környezetünket!

Plüss/kanálgép/kulacs

A puha plüssfigura / kulacs / kanálgép opcionálisan kérhető.
7500Ft támogatási összeg esetében plüss vagy fa kulcstartó, 12 000 Ft esetében a képen látható termékek egyike kérhető.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

A WWF környezeti nevelési programját, Gigler Dóra a WWF Magyarország környezeti nevelési szakértője mutatja be:

A programban eddig résztvevő iskolák:

Bátyai Általános Iskola

“Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre, az egészséges életmódra munkánk során. 2008-ban Madárbarát iskola lettünk. Az első alkalomtól részt veszünk a TeSzedd hulladékgyűjtési akcióban, minden tavasszal >>A Föld, a víz, a madarak és a fák napja<< elnevezéssel tematikus napot szervezünk tanulóinknak.”

Weöres Sándor Általános Iskola, Ruzsa

“ÖKOiskola vagyunk, szeretjük a természetet, óvjuk környezetünket, sokat vagyunk a levegőn. Rendszeresen tartunk egészségnapot, sokat foglalkozunk az egészséges életmóddal. Van papírgyűjtés, kupakgyűjtés. Megemlékezünk az állatok világnapjáról és a Föld napjáról.”

Rákócziújfalui Herman Ottó Általános Iskola

“Herman Ottóhoz, iskolánk névadójához hűen tartalmas környezet- és természetvédelmi programmal, témanapokkal és projekthéttel érzékenyítjük tanítványainkat. A tehetséggondozó szakkörök - Kíváncsiak Klubja, Ég és Föld között, Peca-suli - keretében hasznos tudásra tesznek szert diákjaink.”

Budapest XIV. Kerületi Liszt Ferenc Általános Iskola

„Iskolánk örökös ökoiskola, ezért a gyermekek környezettudatos nevelését kiemelt feladatunknak tekintjük. Minden tanévünket egy ökotéma köré szervezzük témanapokkal, témahetekkel, programokkal, foglalkozásokkal. Kiállításokat, madár, és kisállat bemutatókat szervezünk, külsős előadókat hívunk, állandó látogatók vagyunk az Állatkertben, minden évben csatlakozunk, a TeSzedd! országos önkéntes szemétszedési akcióhoz és szoros kapcsolatot ápolunk az FKF-el.”

További iskolák jelentkezését várjuk a panda@wwf.hu címen!

• szemléletformálással és szakmapolitikai tevékenységgel csökkentse hazánkban a szén-dioxid-kibocsátás és egyéb környezetszennyezési tevékenységeket
  • terepi rehabilitációs programokkal megőrizze hazánk létfontosságú élőhelyeit
  • a védett területek kezelését a természetvédelem legújabb szempontjaival összhangban támogassa
  • emblémaállatunk, az óriáspanda továbbra is a természetvédelem, a hitelesség és a szakmai hozzáértés szimbóluma legyen