Couple goals 2023-ra: mentsétek meg együtt a jegesmedvék élőhelyeit!

Egy közös jótett, amivel az unokáitoknak is elbüszkélkedhettek majd

Szeretnéd bebizonyítani a nagyvilágnak, hogy a ti szerelmetek mindennél erősebb? Netalán elkélne némi segítség szíved vágya lenyűgözéséhez? Bárhogy is legyen, egy apró, de annál beszédesebb gesztussal a hősök közé emelkedhetsz a kiszemelted/szerelmed szemében - méghozzá úgy, hogy közben megmented a jegesmedvék élőhelyeit, és mindkettőtök nevét beírod a bolygómentők történelemkönyvébe.

A szerelem tényleg jobbá teszi az embereket?
Rajtatok a sor, hogy bebizonyítsátok!

Nincs más dolgotok mint közösen örökbe fogadni egy jegesmedvét, így támogatva természetvédelmi munkánkat. Jutalmul elküldjük nektek közös védencetek plüss verzióját egy névre szóló oklevéllel együtt, ami évek múltán is emlékeztet majd titeket arra, hogy ti bizony a legjobbat hozzátok ki egymásból. De ez még nem minden. Nevelőszülőként ingyenesen léphettek be a Petesmalmi Vidraparkba, ami randihelyszínnek se utolsó. Akkor se búsulj, ha még keresed a másik feled. Ha a te szíved is a természetért dobog, semmi akadálya annak, hogy egyedülálló nevelőszülőként fogadj örökbe egy jegesmedvét. Elvégre nem kell párban lenned ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyél véghez!

Jegesmedve

ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAGUNK TARTALMA

Egy pihe-puha plüss

Legalább 10 000 Ft támogatási összeg esetében plüss kulcstartó,
Legalább 15 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető.
Ha azonban nincs hely a polcotokon egy újabb kiskedvencnek, dönthettek úgy is, hogy nálunk hagyjátok a kis csöppséget, amivel még inkább kimaxoljátok bolygómentő akciótokat!

Egy névre szóló oklevél

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, melyen mindkettőtök neve szerepel majd.

Egy páros belépő a Petesmalmi Vidraparkba

A Petesmalmi Vidrapark egy nektek való randihely, ha rajongtok a természetért.

Szállítás

Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából.

A jegesmedvék általában egyedül élnek és vadásznak, de olykor meglehetősen társas lények is tudnak lenni. Étrendjüket főként fókák alkotják. A jegesmedvéknek annyira kiváló a szaglásuk, hogy akár egy kilométerről kiszagolják zsákmányukat a jeges vízben.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A JEGESMEDVÉKET

A klímaváltozás

A klímaváltozás a legveszélyesebb fenyegetés a jegesmedvékre nézve. Az olvadó jégsapkák következtében otthonuk veszélyben van.

Az olajkitermelés

Ahogy a tengeri jégtakaró egyre csökken, úgy nyílnak meg még feltáratlan olajmezők. A beruházások és a hozzájuk kapcsolódó szállítmányozás azonban felboríthatja az érzékeny északi-sarki ökoszisztémát.

Az ember-vadvilág konfliktusok

Az éhes és kíváncsi jegesmedvék besétálhatnak a falvakba, ami konfliktushoz vezethet, hiszen a falvakban élők igyekeznek megvédeni magukat és állataikat.

A környezetszennyezés

Az ártalmas vegyszerek bejutva a tengerekbe mérgezik a teljes táplálékláncot.

• megőrizze az Északi-sark környezetét, érintetlen ökoszisztémáit és egészséges vadállományait
  • lobbimunkával és a különféle érdekcsoportokkal történő együttműködéseken keresztül járuljon hozzá az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez
  • alkalmazkodási és kibocsátás-csökkentési stratégiákat dolgozzon ki helyi közösségek és vállalatok számára
  • lakossági szemléletformálást folytasson az ökológiai lábnyom csökkentésének fontosságáról