VÁLTSD VALÓRA A KARÁCSONYI CSODÁT: FOGADJ ÖRÖKBE EGY JEGESMEDVE BOCSOT!

Kis karácsony, zöld karácsony

Nincs ahhoz fogható érzés, amikor adhatsz. De tudod, mi az, ami még ennél is jobb? Ha duplán adsz!

Egy karácsonyi ajándékot a szerettednek, egyet pedig a Földnek. Ismét elérkezett az idő, amikor sokat tehetsz brummogó szomszédainkért, akikkel évezredek óta közös otthonon osztozkodunk. Olyanok ők, akárcsak mi, csak éppen beszélni nem tudnak. Egy dologban viszont különösen hasonlítunk egymásra: mindannyian elveszettek lennénk otthon nélkül. Ha nekünk természetes, hogy van egy hely, ahová mindig hazamehetünk, nekik miért ne lehetne az? Mentsük meg hát közösen élőhelyeiket, hogy még sok-sok ünnepen át velünk lehessenek!

Karácsonyi angyal kerestetik

A legszebb ajándék, amit adhatsz egy jegesmedve számára, hogy karácsonykor is gondolsz a bolygóra. Válassz olyan környezetbarát meglepetéseket, melyekkel nemcsak szeretteidnek okozol örömöt, de a Földnek is! Éppenséggel mi tudunk is egy ilyenről. Fogadj örökbe jelképesen egy jegesmedvét, és cserébe megajándékozunk egy állatijó csomaggal, melyben többek között egy egyedi vegán szójagyertyát is találsz! Ne habozz, a gyertyák csak limitált számban a 12 000 Ft-os csomag mellé kaphatók!

Jegesmedve

A KARÁCSONYI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A puha plüssfigura opcionálisan kérhető.
7500 Ft támogatási összeg esetében
plüss kulcstartó, 12 000 Ft esetében
a képen látható plüss kérhető.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

A jegesmedvék általában egyedül élnek és vadásznak, de olykor meglehetősen társas lények is tudnak lenni. Étrendjüket főként fókák alkotják. A jegesmedvéknek annyira kiváló a szaglásuk, hogy akár egy kilométerről kiszagolják zsákmányukat a jeges vízben.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A JEGESMEDVÉKET

A klímaváltozás

A klímaváltozás a legveszélyesebb fenyegetés a jegesmedvékre nézve. Az olvadó jégsapkák következtében otthonuk veszélyben van.

Az olajkitermelés

Ahogy a tengeri jégtakaró egyre csökken, úgy nyílnak meg még feltáratlan olajmezők. A beruházások és a hozzájuk kapcsolódó szállítmányozás azonban felboríthatja az érzékeny északi-sarki ökoszisztémát.

Az ember-vadvilág konfliktusok

Az éhes és kíváncsi jegesmedvék besétálhatnak a falvakba, ami konfliktushoz vezethet, hiszen a falvakban élők igyekeznek megvédeni magukat és állataikat.

A környezetszennyezés

Az ártalmas vegyszerek bejutva a tengerekbe mérgezik a teljes táplálékláncot.

• megőrizze az Északi-sark környezetét, érintetlen ökoszisztémáit és egészséges vadállományait
  • lobbimunkával és a különféle érdekcsoportokkal történő együttműködéseken keresztül járuljon hozzá az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez
  • alkalmazkodási és kibocsátás-csökkentési stratégiákat dolgozzon ki helyi közösségek és vállalatok számára
  • lakossági szemléletformálást folytasson az ökológiai lábnyom csökkentésének fontosságáról