Fogadj örökbe egy hiúzt, és mentsd meg a közös otthonunkat!

Tégy olyat, ami felér egy karácsonyi csodával!

Neki is és neked is ugyanazt jelenti az OTTHON. Egy helyet, ahol békében és nyugalomban élhettek. A hiúzoknak viszont még mindig nem alap, hogy van hová hazatérniük. Hacsak nem segítesz nekik. Idén karácsonykor rajtad a világ szeme: Te lehetsz az, aki megmenti az erdőket, hogy még sok-sok ünnepen át velünk lehessenek kedvenc négylábúink!

Otthonmentő akcióból állati jó ajándék

Így bújhatsz a karácsonyi angyal szerepébe!

Idén karácsonykor Te magad lehetsz az ajándék a természetnek, ha jelképesen örökbe fogadsz egy hiúzt, hogy megőrizhessük közös otthonunkat! Nemes tettedért cserébe megjutalmazunk az örökbefogadott állat plüss verziójával, egy névre szóló oklevéllel és egy limitált mennyiségben elérhető, környezetbarát designer gyertyával, hogy ne legyen gondod az állatbarát rokonok, barátok ajándékára!

Hiúz

ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAGUNK TARTALMA

Egy pihe-puha plüss

Legalább 10 000 Ft támogatási összeg esetében WWF-es fa kulcstartó,
Legalább 15 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető és ajándék gyertya.
Ha azonban nincs hely a polcodon egy újabb kiskedvencnek,
dönthetsz úgy is, hogy nálunk hagyod a kis csöppséget,​
amivel még inkább kimaxolod bolygómentő akciódat!

Egy névre szóló oklevél

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat.
Így ha ajándékba szeretnéd adni, akkor érdemes a nyomtatottat választanod, hiszen azt az ajándékozott akár a falra is kiteheti.
Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.
Ha viszont nem szeretnéd az oklevelet nyomtatott formában, akkor válaszd az online formátumot.
Ez utóbbit kollégánk küldi majd emailben neked.

Félévente beszámolót készítünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről, ezt a WWF magazint digitális formában kiküldjük minden adományozónknak.

Szállítás

Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából.

A hiúz macskaféle nagyragadozó, mely elsősorban az európai erdők lakója. Mérete a vizsláéval vethető össze, ezért nem számít nagymacskának, de a természetben betöltött szerepe alapján a hiúz is igazi csúcsragadozó. A WWF Magyarország több mint tíz éve foglalkozik a hazánkba visszatérő nagyragadozók helyzetével. Elsősorban kommunikációval (pl. kiadványok, előadások, médiamegjelenések) igyekszik fellépni a védelmükben, illetve terepi eszközök beszerzésével segíti a terepen dolgozó nemzeti parki szakértők adatgyűjtő munkáját.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A HIÚZOKAT

Illegális elejtések

A hiúz hazánkban rendkívül sérülékeny kis állománysűrűsége miatt. Egy-egy példány illegális elejtése hosszú távon visszaveti az állomány növekedését.

Mérgezések

Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya

Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

Érdekellentétek

A különböző értékrendekkel rendelkező csoportok (pl. vadgazdálkodók, erdészek, természetvédelmi szakemberek, döntéshozók stb.) között elmélyülő lövészárkokat fel kell számolni a sikeres együttműködés érdekében.

• Erdővédelmi Programja keretében elősegítse a nagykiterjedésű háborítatlan erdők kialakítását, védelmét
  • szorgalmazza a fenntartható erdőgazdálkodást
  • előadásokkal és kiadványokkal ismeretterjesztő munkát végezzen látszólag ellenérdekelt csoportok körében is