Couple goals 2023-ra: mentsétek meg együtt a farkasok élőhelyeit!

Egy közös jótett, amivel az unokáitoknak is elbüszkélkedhettek majd

Szeretnéd bebizonyítani a nagyvilágnak, hogy a ti szerelmetek mindennél erősebb? Netalán elkélne némi segítség szíved vágya lenyűgözéséhez? Bárhogy is legyen, egy apró, de annál beszédesebb gesztussal a hősök közé emelkedhetsz a kiszemelted/szerelmed szemében - méghozzá úgy, hogy közben megmented a farkasok élőhelyeit, és mindkettőtök nevét beírod a bolygómentők történelemkönyvébe.

A szerelem tényleg jobbá teszi az embereket?
Rajtatok a sor, hogy bebizonyítsátok!

Nincs más dolgotok mint közösen örökbe fogadni egy farkast, így támogatva természetvédelmi munkánkat. Jutalmul elküldjük nektek közös védencetek plüss verzióját egy névre szóló oklevéllel együtt, ami évek múltán is emlékeztet majd titeket arra, hogy ti bizony a legjobbat hozzátok ki egymásból. De ez még nem minden. Nevelőszülőként ingyenesen léphettek be a Petesmalmi Vidraparkba, ami randihelyszínnek se utolsó. Akkor se búsulj, ha még keresed a másik feled. Ha a te szíved is a természetért dobog, semmi akadálya annak, hogy egyedülálló nevelőszülőként fogadj örökbe egy farkast. Elvégre nem kell párban lenned ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyél véghez!

Farkas

ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAGUNK TARTALMA

Egy pihe-puha plüss

Legalább 10 000 Ft támogatási összeg esetében plüss kulcstartó,
Legalább 15 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető.
Ha azonban nincs hely a polcotokon egy újabb kiskedvencnek, dönthettek úgy is, hogy nálunk hagyjátok a kis csöppséget, amivel még inkább kimaxoljátok bolygómentő akciótokat!

Egy névre szóló oklevél

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, melyen mindkettőtök neve szerepel majd.

Egy páros belépő a Petesmalmi Vidraparkba

A Petesmalmi Vidrapark egy nektek való randihely, ha rajongtok a természetért.

Szállítás

Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából.

A WWF Magyarország több mint tíz éve foglalkozik a hazánkba lassan visszatérő szürke farkasok és élőhelyeik megóvásával. Az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával azon fáradozunk, hogy ez a páratlan – és itthon őshonos – faj végre visszatérjen erdeinkbe.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A FARKASOKAT

Illegális elejtések

A farkas hazánkban rendkívül sérülékeny kis állománysűrűsége miatt. Egy-egy példány illegális elejtése hosszú távon visszaveti az állomány növekedését.

Mérgezések

Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya

Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

Érdekellentétek

A különböző értékrendekkel rendelkező csoportok (pl. vadgazdálkodók, erdészek, természetvédelmi szakemberek, döntéshozók stb.) között elmélyülő lövészárkokat fel kell számolni a sikeres együttműködés érdekében. Szorult helyzetben a magányos farkas elpusztul, de a falka túlél.

• biztosítani tudják a farkasok számára nélkülözhetetlen nagy kiterjedésű, háborítatlan erdőterületeket
  • megvizsgálják, melyek azok a területek, ahol az orvvadászat különösen fenyegeti a farkast
  • felmérjék, mely régiókban okoz problémát a farkasok jelenléte
  • az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Igazgatóságokkal együttműködésben a farkasokkal kapcsolatos kutatásra nagy hangsúlyt fektessen kameracsapdák kihelyezésével, nyomolvasással, genetikai vizsgálatokkal és a lakosság tájékoztatásával