VÁLTSD VALÓRA A KARÁCSONYI CSODÁT: FOGADJ ÖRÖKBE EGY KISFARKAST!

Kis karácsony, zöld karácsony

Nincs ahhoz fogható érzés, amikor adhatsz. De tudod, mi az, ami még ennél is jobb? Ha duplán adsz!

Egy karácsonyi ajándékot a szerettednek, egyet pedig a Földnek. Ismét elérkezett az idő, amikor sokat tehetsz négylábú szomszédainkért, akikkel évezredek óta közös otthonon osztozkodunk. Bár más-más családba tartozunk, egy dologban különösen hasonlítunk: mindannyian elveszettek lennénk otthon nélkül. Ha nekünk természetes, hogy van egy hely, ahová mindig hazamehetünk, nekik miért ne lehetne az? Mentsük meg hát közösen élőhelyeiket, hogy még sok-sok ünnepen át velünk lehessenek!

Karácsonyi angyal kerestetik

A legszebb ajándék, amit adhatsz egy farkas számára, hogy karácsonykor is gondolsz a bolygóra. Válassz olyan környezetbarát meglepetéseket, melyekkel nemcsak szeretteidnek okozol örömöt, de a Földnek is! Éppenséggel mi tudunk is egy ilyenről. Fogadj örökbe jelképesen egy farkast, és cserébe megajándékozunk egy állatijó csomaggal, melyben többek között egy egyedi vegán szójagyertyát is találsz! Ne habozz, a gyertyák csak limitált számban, a 12 000 Ft-os csomag mellé kaphatók!

Farkas

A KARÁCSONYI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A puha plüssfigura opcionálisan kérhető.
7500Ft támogatási összeg esetében
plüss kulcstartó, 12 000 Ft esetében
a képen látható plüss kérhető.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

A WWF Magyarország több mint tíz éve foglalkozik a hazánkba lassan visszatérő szürke farkasok és élőhelyeik megóvásával. Az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával azon fáradozunk, hogy ez a páratlan – és itthon őshonos – faj végre visszatérjen erdeinkbe.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A FARKASOKAT

Illegális elejtések

A farkas hazánkban rendkívül sérülékeny kis állománysűrűsége miatt. Egy-egy példány illegális elejtése hosszú távon visszaveti az állomány növekedését.

Mérgezések

Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya

Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

Érdekellentétek

A különböző értékrendekkel rendelkező csoportok (pl. vadgazdálkodók, erdészek, természetvédelmi szakemberek, döntéshozók stb.) között elmélyülő lövészárkokat fel kell számolni a sikeres együttműködés érdekében. Szorult helyzetben a magányos farkas elpusztul, de a falka túlél.

• biztosítani tudják a farkasok számára nélkülözhetetlen nagy kiterjedésű, háborítatlan erdőterületeket
  • megvizsgálják, melyek azok a területek, ahol az orvvadászat különösen fenyegeti a farkast
  • felmérjék, mely régiókban okoz problémát a farkasok jelenléte
  • az Aggteleki és Bükki Nemzeti Park Igazgatóságokkal együttműködésben a farkasokkal kapcsolatos kutatásra nagy hangsúlyt fektessen kameracsapdák kihelyezésével, nyomolvasással, genetikai vizsgálatokkal és a lakosság tájékoztatásával