Fogadj örökbe egy barnamedvét, és mentsd meg a közös otthonunkat!

Tégy olyat, ami felér egy karácsonyi csodával!

Neki is és neked is ugyanazt jelenti az OTTHON. Egy helyet, ahol békében és nyugalomban élhettek. A barnamedvéknek viszont még mindig nem alap, hogy van hová hazatérniük. Hacsak nem segítesz nekik. Idén karácsonykor rajtad a világ szeme: Te lehetsz az, aki megmenti az erdőket, hogy még sok-sok ünnepen át velünk lehessenek kedvenc brummogóink!

Otthonmentő akcióból állati jó ajándék

Így bújhatsz a karácsonyi angyal szerepébe!

Idén karácsonykor Te magad lehetsz az ajándék a természetnek, ha jelképesen örökbe fogadsz egy barnamedvét, hogy megőrizhessük közös otthonunkat! Nemes tettedért cserébe megjutalmazunk az örökbefogadott állat plüss verziójával, egy névre szóló oklevéllel és egy limitált mennyiségben elérhető, környezetbarát designer gyertyával, hogy ne legyen gondod az állatbarát rokonok, barátok ajándékára!

Barnamedve

ÖRÖKBEFOGADÓI CSOMAGUNK TARTALMA

Egy pihe-puha plüss

Legalább 10 000 Ft támogatási összeg esetében WWF-es fa kulcstartó,
15 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető és ajándék gyertya.
Ha azonban nincs hely a polcodon egy újabb kiskedvencnek,
dönthetsz úgy is, hogy nálunk hagyod a kis csöppséget,
amivel még inkább kimaxolod bolygómentő akciódat!

Egy névre szóló oklevél

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat.
Így ha ajándékba szeretnéd adni, akkor érdemes a nyomtatottat választanod, hiszen azt az ajándékozott akár a falra is kiteheti.
Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.
Ha viszont nem szeretnéd az oklevelet nyomtatott formában, akkor válaszd az online formátumot.
Ez utóbbit kollégánk küldi majd emailben neked.

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről, ezt a magazint digitális formában küldjük.

Az ajándékocsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés miatt.

A barnamedve nagyragadozóként többek között a növényevők állományát is képes szabályozni. A medvék – mintegy indikátorként – azt is megmutatják, hogy a táplálékpiramis alsóbb szintjei elfogadható állapotban vannak. A nagyragadozók hiánya természetvédelmi szempontból kedvezőtlen helyzetet feltételez.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A BARNAMEDVÉKET

Az illegális elejtés

A barnamedvék nem csak Ázsiában esnek orvvadászat áldozatául, Európai erdeiben is rendszeres a faj illegális elejtése.

Az élőhelyük csökkenése

A Kárpátok az egyik utolsó olyan terület Európában, ahol a nagyragadozók még életképes populációi élnek. A barnamedve, a farkas és a hiúz a hegyláncok erdőkkel borított, még többé-kevésbé összefüggő területein élnek.

Mérgezések

Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya

Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

• megvédjünk 350 hektár érintetlen őserdőt Brassó közelében
  • felvegyük a harcot az illegális fakitermelés ellen
  • képviseljük a természetvédelem és a nagyragadozók érdekeit a törvényhozásban, szakmai szervezetekben