VÁLTSD VALÓRA A KARÁCSONYI CSODÁT: FOGADJ ÖRÖKBE EGY MEDVEBOCSOT!

Kis karácsony, zöld karácsony

Nincs ahhoz fogható érzés, amikor adhatsz. De tudod, mi az, ami még ennél is jobb? Ha duplán adsz!

Egy karácsonyi ajándékot a szerettednek, egyet pedig a Földnek. Ismét elérkezett az idő, amikor sokat tehetsz brummogó szomszédainkért, akikkel évezredek óta közös otthonon osztozkodunk. Bár más-más családba tartozunk, egy dologban különösen hasonlítunk: mindannyian elveszettek lennénk otthon nélkül. Ha nekünk természetes, hogy van egy hely, ahová mindig hazamehetünk, nekik miért ne lehetne az? Mentsük meg hát közösen élőhelyeiket, hogy még sok-sok ünnepen át velünk lehessenek!

Karácsonyi angyal kerestetik

A legszebb ajándék, amit adhatsz egy barnamedve számára, hogy karácsonykor is gondolsz a bolygóra. Válassz olyan környezetbarát meglepetéseket, melyekkel nemcsak szeretteidnek okozol örömöt, de a Földnek is! Éppenséggel mi tudunk is egy ilyenről. Fogadj örökbe jelképesen egy barnamedvét, és cserébe megajándékozunk egy állatijó csomaggal, melyben többek között egy egyedi vegán szójagyertyát is találsz! Ne habozz, a gyertyák csak limitált számban, a 12 000 Ft-os csomag mellé kaphatók!

Barnamedve

A KARÁCSONYI CSOMAG TARTALMA

Plüss

A képen látható puha plüssfigura opcionálisan
kérhető 12 000 Ft támogatás esetében.
7500 Ft támogatásért fa kulcstartót küldünk.

OKLEVÉL

A jelképes örökbefogadásról személyre szóló oklevelet állítunk ki, amely igény szerint más nevére is szólhat. Az örökbefogadás így egy eredeti és formabontó ajándékká válik.

Félévente beszámolót küldünk az aktuális híreinkről és elért eredményeinkről. A magazint nyomtatott, illetve digitális formában is kérheted, utóbbi választásával sokat teszel a fenntarthatóságért.

A barnamedve nagyragadozóként többek között a növényevők állományát is képes szabályozni. A medvék – mintegy indikátorként – azt is megmutatják, hogy a táplálékpiramis alsóbb szintjei elfogadható állapotban vannak. A nagyragadozók hiánya természetvédelmi szempontból kedvezőtlen helyzetet feltételez.

NÉZZÜK, MI FENYEGETI A BARNAMEDVÉKET

Az illegális elejtés

A barnamedvék nem csak Ázsiában esnek orvvadászat áldozatául, Európai erdeiben is rendszeres a faj illegális elejtése.

Az élőhelyük csökkenése

A Kárpátok az egyik utolsó olyan terület Európában, ahol a nagyragadozók még életképes populációi élnek. A barnamedve, a farkas és a hiúz a hegyláncok erdőkkel borított, még többé-kevésbé összefüggő területein élnek.

Mérgezések

Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya

Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

• megvédjünk 350 hektár érintetlen őserdőt Brassó közelében
  • felvegyük a harcot az illegális fakitermelés ellen
  • képviseljük a természetvédelem és a nagyragadozók érdekeit a törvényhozásban, szakmai szervezetekben